FE104EB1-8FC5-4C88-A367-E994E3CB911E

Nuori järki tarkoittaa valoisaa ja

uudenlaista otetta politiikkaan

Nuori järki tarkoittaa valoisaa

ja uudenlaista otetta politiikkaan

Olisin yllättynyt, jos kukaan ei epäilisi miksi noin nuori tytönkloppi haluaa mennä leikkimään isoa herraa eduskuntaan. Tähän haluan vastata lyhyesti vertauksella: kukaan ei ole uimari syntyessään, eikä uimaan opita kuivalla maalla. Minä olen valmis aloittamaan syvästä päästä ja tuomaan nuorta järkeä eduskuntaan.

Voisin pönkittää pätevyyttäni luettelemalla ansioluetteloani, ja todeta, etten ihan noviisi näissä merkeissä ole, mutta se ei ole tarkoituksenmukaista. Titteleistä harvoin pystyy näkemään, millainen tekijä todellisuudessa on kyseessä.

Erityisesti kansanedustajuudessa korostuu eniten kyky oppia ja vastaanottamaan tietoa. Lupaan perustaa päätökseni aina luotettavimpaan dataan. Osaan myös kuunnella asiantuntijoita ja mikä tärkeintä, lähtökohtaisesti luotan heihin. Heidän näkemystensä avulla tekisin huolellisesti päätöksiä, joissa ajatellaan koko Suomen etua. En ole menossa eduskuntaan jonkin ryhmän leima otsassa.

Politiikassa on valinnut tyhjiö, koska eduskuntaan on päässyt toinen toisiaan muistuttavia ihmisiä. Jokainen on toki paikkansa ansainnut, mutta välillä tuntuu, että joukossa ei ole ihan kaikki asenteet edustettuina. Yleisesti ihmisen suhtautumistapa uuteen ja vieraaseen muuttuu vuosien saatossa, ja erilaiset elämänvaiheet ohjaavat erilaisiin näkökulmiin. En halua, että nuorten tapa hahmottaa maailmaa olisi sokea piste eduskunnassa, koska sellaisessa energisessä elämän alkamisen tunteessa on paljon hyvää.

Nuori järki tarkoittaa juuri tällaista suhtautumista tekemiseen. Nuorella on mitä useimmin avoin mieli ja tavanomaisesta harmaasta kaavasta poikkeavat ideat. Nuoruus voi olla monille hieman holtitonta, ja siksi on pidettävä nöyrä asenne, joka tasapainottaa nuoruuden intoa sekä myös tuo järkeä.

Lopuksi tahdon muistuttaa, etten halua, että äänestät minua vain koska olen nuori. Haluan, että äänestät minua, koska olen pätevä. Olen ikäisekseni kokenut ja uskon siihen, mitä olen tekemässä. Minä haluan tukea sellaista tulevaisuutta, jossa järki on keskiössä. Tue sinäkin äänestämällä.

Yhteystiedot

Binga Tupamäki

Filosofian ylioppilas

Kaupunginvaltuutettu

 

Kotipaikka:

Kauniainen

 

Puhelin:

+358 (0)505394440

 

Sähköposti:

binga.tupamaki@gmail.com

 

Twitter & Instagram:

@bingatupamaki