Oikeudenmukaisuudesta on turha puhua, jos emme ole valmiita puuttumaan epäkohtiin, vaikka se ei suoraan kosketa meitä. Kansanedustajien tulee olla eduskunnassa koko Suomen puolesta tekemässä päätöksiä. Ei ole tehokas tai kestävä tilanne, jos 200 henkilöä ajavat aivan eri eturyhmien asioita ja tekevät vaihtokauppoja etuuksista. Suomi ansaitsee yhtenäisen moraalisen kompassin.

Yhtenä isona asiana, johon pitää puuttua on eläkkeiden verotus. Eläkkeet eivät tule koskettamaan minua noin 50 vuoteen, mutta haluan muuttaa nykyisten eläkkeiden verotuksen periaatteita juuri siksi, että minusta on tärkeää, että jokainen ajattelee viitekehyksensä ulkopuolelle. Eläkkeiden verotuksessa ei olla loogisia tai oikeudenmukaisia, koska esimerkiksi solidaarisuusvero eläkkeistä on kolminkertainen ja alkaa lähes puolta pienemmistä tuloista ansiotuloihin verrattuna. Tätä on kutsuttu raippaveroksi ja toisin kuin ansiotulojen solidaarisuusvero, tämä on säädetty pysyväksi.